Glaskunstenaars Wateringen verkopen creaties voor BG

Glasatelier Splintergroep in Wateringen bestaat uit ruim 20 enthousiaste vrijwilligersdie zich vanuit hun hobby gespecialiseerd hebben in het vervaardigen vanglaskunst. Wat in 1983 begon met de restauratie van de parochiekerkSint Jan de Doper in Wateringen, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in hetWestland. Mensen van ver buiten de regio weten het glasatelier te vinden.

Alle creaties worden verkocht en de opbrengsten zijn bestemdvoor kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden, ten bate van kansarmekinderen. Elk jaar kiest de Splintergroep 1 of 2 doelen uit waar een heel jaarvoor wordt gewerkt.

Dit jaar heeft de Splintergroep besloten Blessed Generationfinancieel te ondersteunen. Op 12 maart 2013 ontvingen de glaskunstenaar voorzitterArend de Schiffart. Hij kwam vertellen over de activiteiten van BlessedGeneration in Kenia. De toehoorders waren vol aandacht. Wat mooi om te zien datde activiteiten van Blessed Generation naadloos aansluiten bij het streven van deSplintergroep: ‘Elk kind verdient een kans’!