Leerlingen ROC Friese Poort zamelen ruim €11.000 in

Traditiegetrouw organiseerde de opleiding Uiterlijke Verzorging van ROC Friese Poort Leeuwarden weer allerlei acties voor Blessed Generation. De 1e, 2e en 3e jaars leerlingen gaven klanten gezichtsbehandelingen, rugmassages en prachtige nagels. De kappersafdeling organiseerde een feestavond. De opbrengst is € 6.642,50! Met dit geld kunnen we voedsel en medicijnen voor de kinderen in de weeshuizen en het outreachproject aanschaffen.

In samenwerking met vakorganisatie UnieNFTO werd een actie gehouden die nog eens € 5000 opleverde. Dit bedrag gebruiken we voor de bouw van de Droomschool in Ruiru.

ROC Friese Poort is de school waar Ria Fennema tot haar vertrek naar Kenia werkte. Ze kwam op op 15 december weer even terug naar haar oude stek om te vertellen over de weeshuizen en het leven in Afrika. De theaterzaal zat vol en het verhaal van Ria maakte indruk.

We zijn enorm dankbaar voor de trouwe steun die we elk jaar van deze opleiding mogen ontvangen. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze geweldige actie, heel hartelijk bedankt! 

Wim Fennema (Penningmeester Blessed Generation Nederland) krijgt het geld overhandigd door docent Marjan Yettefti, de grote motor achter de actie.