Koninklijke onderscheiding voor Ria

Wij feliciteren Ria van harte met de Koninklijke onderscheiding die vandaag aan haar is uitgereikt vanwege haar geweldige werk in Kenia. 

Het begon allemaal in 2000 toen Ria, docent van beroep, in haar zomervakantie vrijwilligerswerk ging doen in een weeshuis in Kenia. Toen een jaar later het voortbestaan van het weeshuis in gevaar kwam voelde Ria zich geroepen om de leiding van het weeshuis over te nemen en zich in Kenia te vestigen.

Bestuursvoorzitter Rien van Ast van Blessed Generation Nederland is blij dat Ria op deze manier in het zonnetje is gezet: “Ria doet fantastisch werk. Ze heeft destijds het weeshuis gered en Blessed Generation Kenia uitgebreid. Inmiddels organiseert zij in het land hulp vanuit drie regio’s: Ruiru, Malindi en Nyamira. In die regio’s wordt opvang voor weeskinderen en hulp aan arme gezinnen gegeven in de vorm van onderdak, voedsel en medicijnen. Bovendien krijgen de kinderen een opleiding van basisonderwijs tot beroepsopleidingen en universitaire studies aangeboden. De door Ria opgerichte basisschool in Nyamira behoort zelfs tot de top 3 in die regio, een geweldige prestatie.”

Per eind december 2020 werden in de opvanghuizen 340 kinderen opgevangen en kregen 837 kinderen onderwijs. Ria biedt meer dan 100 mensen een betaalde baan en oud-studenten zetten zich in voor de ontwikkeling van Kenia.

Koninklijke onderscheiding Ria Fennema

Foto: Catrinus van der Veen