Studiezaal en sciencelab Droomschool bijna klaar

Het begint al aardig op te schieten met het verbouwen van twee voormalige kleuterlokalen tot schei- en natuurkundelab voor onze middelbare scholieren. Ook de eerdere eetzaal van het weeshuis heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is een verlaagd plafond in gekomen en de doorgang naar de keuken is dichtgemaakt.

Opening 30 april

Er is en wordt hard gewerkt om de school zover klaar te hebben zodat deze op 30 april officieel open kan gaan. Er is nog veel te doen. De oude klaslokalen van de lagere school moeten nog gebruiksklaar worden gemaakt. Ook willen we een start maken met het opknappen van de slaapzalen en het inrichten van de gebouwen. Schoolboeken en andere schoolbenodigdheden moeten ook nog worden aangeschaft. Het nieuwe schooljaar start begin mei. De studenten hebben er erg veel zin in. De tweedejaars die het goed doen op hun huidige scholen en mochten blijven waar ze zijn, hebben zichzelf spontaan uitgeschreven om naar de Droomschool te gaan.

Nog veel steun nodig

Uiteraard kan dit nieuwe grote project niet nu al helemaal klaar zijn. Maar dat wat nodig is voor registratie van de school is in elk geval aangepakt. Er is nog heel veel steun nodig op alle fronten. Iedereen die wil doneren: twijfel niet en doe het. Van zeep tot aan vloertegels. Er is veel nodig.

Van eetzaal naar studieruimte

Van twee kleuterlokalen naar natuur- en scheikundelab